Zelf een jacuzzi bouwen, hoe doe je dat?

Zelf een jacuzzi bouwen, hoe doe  je dat?

Wil je graag een jacuzzi in de in de tuin maar vind je het te duur om er 1 te kopen? Dan is het ook mogelijk een eigen jacuzzi te bouwen.  In dit artikel lees je hoe makkelijk je eigenlijk een eigen jacuzzi kan bouwen.  Je kan bijvoorbeeld een jacuzzi bouwen met een wijnvat, wat er ook gelijk mooi uitziet op met bierkratten of beton. Hieronder wordt het beter uitgelegd.

Een eigen Hottub maken

Een eigen hottub maken kan je al voor 50 dollar. Je zorgt er voor dat je alle bouwmaterialen goedkoop koopt bij verschillende bouwmarkt. De hottub wordt slim warm gemaakt met een warmtekachel. Omdat de binnenkant gemaakt is van plastic en de buitenkant van hout is het een mooie oplossing.  Deze eigengemaakte jacuzzi kan je langer in de tuin laten staan echter moet je dan wel gebruik maken van een eigengemaakte filter en chloortabletten. Het is ook mogelijk om elke keer het water opnieuw te vullen echter kost dit veel werk.

Bron: https://www.duurzaambouwen-online.nl/

Je eigen jacuzzi maken van bierkratjes

Een groep studenten kwam met het idee om een jacuzzi te maken van  bierkratten. Het water wordt verwarmd met een sterke ijzeren ton in het midden die het water verwarmt. Het is een slim idee om een ijzeren ton in het water te zetten, echter is dit wel riskant. De ton wordt warmer dan honderden graden waardoor de personen in bad zich gemakkelijk kan verbranden.

Jacuzzi maken met beton

Voor de gevorderde kan je ook een jacuzzi maken van beton.  Dit wordt gedaan in combinatie van  beton en mozoaiktegeltjes.  Een jacuzzi maken van beton is wel erg mooi en blijft lang staan. Net zoals met de andere jacuzzi moet er nog wel een ingebouwd filtersysteem maken.

Heb je ooit zelf een jacuzzi gebouwd? Wij horen graag wat je gedaan heb en hoe. Op zoek naar andere bouwtips? Kijk dan ook eens op: bouwaanrader.nl