kraan-badkamer

Tips om je badkamer als nieuw te houden!

Voor velen is de badkamer een heilige plaats. Maar de badkamer kan ook een plaats zijn vol ergernis. Er is altijd wat mis met de badkamer, vooral als de badkamer al een aantal jaar oud is. In dit artikel vind je een aantal tips om je badkamer gloednieuw te behouden.

Tip 1: Een nieuwe badkamer

De eerste tip is ook gelijk de meest dure en tijdrovende optie. De tip luidt als volgt: ‘neem een nieuwe badkamer’. Een nieuwe badkamer nemen is een heel proces. Als eerste zal je geschikte loodgietersbedrijf vinden voor de verbouwing. Je kan de loodgieters een offerte laten maken, waar je precies in kan vinden, hoeveel de badkamer gaat kosten en hoe lang dat gaat duren. Kortom alle informatie is te vinden in de offerte. Het voordeel van een nieuwe badkamer is dat je hele huis als nieuw aanvoelt.

Tip 2: kleine dingen aanpassen

Verder kan je natuurlijk ook delen van de badkamer aanpassen. Neem bijvoorbeeld de douche, voor veel mensen het belangrijkste element van de badkamer. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende soorten douches. De regendouche is een veel voorkomende trends rondom de douches. De regendouche is een grotere douchekop waar meer water tegelijk doorheen kan. Een regendouche brengt extra luxe toe in de badkamer.

Tip 3: Onderhoud de tegels en voegen

De vloer van de badkamer is vaak iets waar je eenmalig naar kijkt, en er dan verder nooit meer wat aan doet.  Het is echter handig om ook onderhoud te plegen aan de tegels van de badkamer. Je kan bijvoorbeeld de tegels schoonmaken. Of je kunt de voegen wit maken, hierdoor lijkt het alsof je tegels gloednieuw zijn.

Tip 4: Bad vervangen

Een andere verandering is om, wanneer deze aanwezig is, je bad te vervangen. Op deze manier kan je een groot gedeelte van de ruimte in de badkamer, opnieuw inrichten. Dit hangt natuurlijk wel af van hoe het bad in je badkamer staat maar door een verbouwing van het bad, kun je andere elementen toevoegen. Een voorbeeld hiervan is een bubbelbad. Je kan er ook voor kiezen om op de plek van het bad of een grotere wastafel etc. neer te zetten.